Support

Updates en informatie.

Upgraden naar Premium: HOE?

In dit filmpje laten we alles stap voor stap zien! Deze handleiding is ook handig. 

 

FAQ op YouTube

Op ons YouTube kanaal staan diverse uitlegvideo's over Kraak'm. Zoals:

- Wat is Kraak 'm? Een introductie (3 min.)

- Spellen klaarzetten of plannen. Hoe doe je dat? (3 min.) 

 

Handige Handouts (UPDATE)

Superhandig voor álle leerkrachten die met Kraak 'm werken, beginners en gevorderden. Alle belangrijke informatie overzichtelijk op één A4'tje. Download en verspreid 'm!
Tevens een nieuwe Thuis/Huiswerk pdf met handige tips. 

Spel klaarzetten óf speeldatum plannen

Je kan een spel direct voor gebruik klaarzetten. Je kunt 'm ook plannen voor later. Superhandig voor bijv. de weektaak. Hoe doe je dat? Bekijk deze video (3 min.).

 

Uitleg Escape rooms

Log in als leerkracht, dan heb je toegang tot álle materialen: Bij elk spel een handleiding, werkbladen, hintkaartjes, methodekoppelingen en meer. Ook heeft elk spel een uitlegvideo (voor de leerkracht!).
Als je kinderen aan de slag wilt laten gaan: Zet het spel klaar, via je leerkrachtaccount (zie filmpje hierboven). De code die daarbij gegenereerd wordt, geef je door aan de leerlingen. Die voeren zij in op kraakm.nl/spelcode - TIP: Zet die pagina op een startpagina voor de leerlingen in jullie systeem (op kraakm.nl staat ook een button die ernaar verwijst). Een spelcode blijft 15 dagen geldig.

Verder: Print de hintkaartjes uit (evt. lamineren). Bekijk de handleiding óf het uitlegfilmpje. Print het werkblad uit en geef die aan een groepje van 2 à 3 leerlingen, die achter 1 device aan de slag gaan. 

 

Uitleg SOLO spellen

SOLO spellen kunnen leerlingen in hun eentje spelen (Weektaak of huiswerk!) en vaker dan 1 keer. Hier gaat het om automatiseren (rekenen) of oefenen van kennis (taal, topografie). Het zijn geen escape room spellen, maar ze geven wel een echt Kraak 'm avontuur. Kinderen spelen ze daarom graag!

 

Aansluiting bij je methode (of thema's)

Elk spel is onafhankelijk te spelen. Het bevat onderwerpen die naadloos bij een les of thema passen. Op elke spelpagina vind je - naast de handleiding - leerdoelen, methodekoppelingen, filmtips én andere suggesties. We hebben ook methode-overzichten, waarop je meteen ziet bij welke les van jouw methode welke Kraak 'm past. Kijk daarvoor op deze pagina

TIP: Vervang een WO les van je methode (of een gedeelte ervan) door een Kraak 'm. 

 

Devices

De spellen van Kraak ‘m werken op een computer, laptop of tablet met internet verbinding. Op een smartphone is alleen de website met informatie te bekijken.
Alle spellen zijn getest op Windows, Mac, Chromebook, iPad en Android. Zorg dat je browser up to date is. Bij draadloos werken is een goed wifi-netwerk vereist!

 

Spelniveau

Kraak ‘m vraagt geen kennis, maar speciale vaardigheden. Het niveau kan per kind enorm verschillen. De spellen zijn daardoor niet eenduidig aan groepen te koppelen. Sterren (**) geven  aan welk spel moeilijker of makkelijker is. Van sommige spellen zijn zelfs 2 verschillende versies te vinden (een ** en een *** versie) met elk eigen puzzels.  

 

Favorieten 

Je kunt je eigen Favorieten lijstje maken. Klik daarvoor in het spellenoverzicht op het hartje, rechtsonder bij elk spel dat je favoriet wilt maken. Handig om te doen aan het begin van het schooljaar - toegespitst op jouw groep. Meer info in dit filmpje

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en geef je op voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

 

Feedback

Heb je wensen of suggesties? Laat het ons weten, wij horen het graag!

 

Feedback