Support

Uitleg

Log in als leerkracht, dan heb je toegang tot álle materialen: Bij elk spel een handleiding, werkbladen, hintkaartjes en meer. Ook heeft elk spel een uitlegvideo (voor de leerkracht!).
Als je kinderen aan de slag wilt laten gaan: Bereid je voor! Print de hintkaartjes uit (evt. lamineren). Bekijk de handleiding óf het uitlegfilmpje. Print het werkblad uit en geef die aan een groepje van 2 à 3 leerlingen, die achter 1 device aan de slag gaan. Kinderen hoeven niet in te loggen. Zij kunnen bij het gekozen spel op "Direct spelen" klikken en direct aan de slag gaan (mits ze het werkblad hebben). 

 

Devices

De spellen van Kraak ‘m werken op een computer, laptop of tablet met internet verbinding. Op een smartphone is alleen de website met informatie te bekijken.
Alle spellen zijn getest op Windows, Mac, Chromebook, iPad en Android. Zorg dat je browser up to date is. Bij draadloos werken is een goed wifi-netwerk vereist!

 

Tablets - tijdelijke aanpassing

Bij het invoeren van een code op een iPad of Android tablet, kan je niet meteen op de sleutel-button drukken. Je moet (tijdelijk!) het toetsenbord eerst wegklikken. Daarna functioneert de controle correct. Deze kleine bug moeten we nog fixen, sorry. Komt goed. 

 

Spelniveau

Kraak ‘m vraagt geen kennis, maar speciale vaardigheden. Het niveau kan per kind enorm verschillen. De spellen zijn daardoor niet eenduidig aan groepen te koppelen. De sterren geven wel duidelijk aan welke moeilijker is. 

Groepen
** groep 5/6/7
**½ groep 6/7/8
*** groep 7/8/VO

Aansluiting bij lessen

Elk spel is onafhankelijk te spelen. Het bevat onderwerpen die naadloos bij een les of thema passen. In de handleiding vind je leerdoelen, methodekoppelingen, filmtips én andere suggesties. Hiermee kan het spel gemakkelijk een zelfstandige les worden of in een bestaande les worden geïntegreerd.

 

Feedback

Heb je wensen of suggesties? Laat het ons weten, wij horen het graag!

 

Feedback